Cítím se spíš jako Češka. Je tady větší svoboda než v Americe, myslí si Tonya Graves

16. červen 2022

Podle oblíbené zpěvačky je Česko jedním z nejlepších míst pro život. Říká si Tonička, zamilovala si českou přírodu a její děti se jí občas smějí, když dělá při mluvení chyby. Jak se sem vůbec dostala? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Oblíbená zpěvačka, kterou můžete znát z kapel Monkey Business nebo Kašpárek v rohlíku, se narodila se v Americe. Ve svých dvaceti pěti letech dorazila do České republiky. Nebyl to plán. Myslela si, že si tu jen užije pěkné prázdniny. Ty se nakonec protáhly na mnoho let.

Cítím se víc doma tady než kdekoli na světě.
Tonya Graves

Děti se jí občas smějí

Mně se tu líbí. Už jsem tu doma,“ pochvaluje si a dodává: „Jsem Američanka, ale teď se cítím spíš jako Češka.“ Usměvavá zpěvačka má dva syny. „To jsou úplný totální Češi. Se mou mluví anglicky, ale jinak mezi sebou česky. Neopravují mě, ale občas se mi smějí, když dělám chyby,“ přiznává.

Než se naučila základy našeho jazyka, neměla to lehké. „Jsem trochu kecka. Pro mě bylo náročné, že jsem nemohla mluvit,“ vzpomíná s tím, že se pořád každý den učí.

Tonya Graves

Tonya si zamilovala českou krajinu a venkov. „Mě se tu líbí. Už jsem tu doma,“ říká. „Pocházím ze země, které se říká země svobody. Ale ta svoboda tady mi připadá větší. Nikdo není dokonalý, ale Česko je jedno z nejlepších míst na světě pro život.“

Chtěla být slavná

Zpívání nikdy nebyl její sen. Chtěla se stát herečkou, a dokonce to i studovala. Pak si ale uvědomila, že ji herectví láká jen kvůli slávě. Později ji napadlo, že by mohla psát dětské písničky nebo pracovat v nějaké dětské televizi.

Zpěvačka Tonya Graves

To se jí nedávno splnilo alespoň částečně. Česká televize totiž připravila animovaný večerníček Bílá paní na hlídání, ke kterému vznikly i různé jazykové verze. Tu anglickou namluvila právě Tonya.

V jaké rodině vyrůstala? Proč v Česku ze začátku hodně jedla smažený sýr? I na to se jí zeptala Klára Nováková. Poslechněte si to v podcastu.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autor: kpe

Související