Děti se potřebují vyjádřit. Oblečení by si měly vybírat samy, apeluje stylistka

24. únor 2024

Které barvy jsou v módě a na jaké doplňky nezapomenout? A proč se bojíme skrz oblečení projevit? Odpoví osobní stylistka Julia Silajdžić. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Moderátorka Eva Sinkovičová si v Klubu Rádia Junior povídala s osobní stylistkou Juliou Silajdžić, která pomáhá lidem s oblékáním. Společně se podívaly do světa módy.

Osobní stylistka Julia Silajdžić

Doplňky jsou in

V dnešní době hledáme často inspiraci na internetu. A výjimkou nejsou ani módní trendy. Co by nikomu nemělo v šatníku chybět, jsou doplňky. ,„Na ty spousta lidí zapomíná, takže většinou se říká, že jsou to nějaké cetky, bižuterie, ale doplňky jsou právě i barety, klobouky, šátky, pásky, různé kabelky,“ říká Julia.

Nezapomínejte na módní doplňky

Ty je potřeba zvolit vhodně k tomu, co zrovna frčí. Což může být v našem urychleném světě trochu náročné, protože každý týden je trendy něco jiného. „Teď jsou například hodně aktuální různé aplikace ve smyslu kytek, takové 3D kytky a potom i barvy jako je kombinace bordó a šedivé,“ shrnuje stylistka.

Bojíme se vyčnívat

Lidé se bojí lišit, vyčnívat z davu nebo vyjadřovat své nitro skrz oblečení. „Měli bychom se odpoutat od toho, že se budeme bát toho, co si kdo pomyslí.“ Jakákoliv poznámka od našeho okolí v nás může zasadit zrnko pochybností a my se začneme oblékat nudně a monotónně.

To může začít už v dětství, kdy jsou našimi módními stylisty naši rodiče. Julia si ale myslí, že děti by si své oblečení měly vybírat samy. „Já jsem pro ten jejich názor, pro jejich sebevyjádření, protože si myslím, že oni ještě nemají ten strach z toho odsouzení.“

Jak vypadá práce módní stylistky? Jak probíhá její běžný den? To se dozvíte v Klubu Rádia Junior

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Eva Sinkovičová , bva
Spustit audio

Související