Jaké jsou letošní vánoční trendy v dekoracích: skandinávský styl, lesní zvířátka a houby

6. prosinec 2023

Jaké ozdoby jsou největším trendem letošních Vánoc? Jsou to houby všech možných barev a velikostí. Takže pokud si na stromeček pověsíte houbičku, budete prostě trendy.

Oksana FancyBloom na svém youtubovém kanále mluví ve videu TOP CHRISTMAS DECOR TRENDS FOR 2023&2024! o tom, že jsou čím dál víc populární alternativní stromky. Takové, které nemají jehličí, a nemusíte po nich uklízet. Designové a prostě jiné než ty živé, které se musejí uříznout v lese.

Houby jsou trendem Vánoc 2023

Trendem se stává taky mít víc stromků než jen jeden a taky takové stromky, které mají větve dolů. Dají se koupit rovnou v sadě po více kusech. Jsou spíš menší, ale podle Oksany se budou v příštích letech vyrábět už i velké.

Trendy je stále i živé jehličí, ale taky větvičky s bobulkami. Čím víc bobulek, tím lépe. Můžete si jimi ozdobit stromeček nebo třeba krb, pokud nějaký máte.

IN jsou taky ozdobičky ve tvaru vánočních perníčků i jiných sladkostí, hlavně lízátek a bonbónů. Díky takovým ozdobičkám bude vypadat vánoční stromeček přímo k nakousnutí. V módě jsou taky vánoční polštářky (třeba polštářek ve tvaru vločky nebo perníčku) a papírové ozdoby.

Největším trendem letošních Vánoc jsou ovšem neutrální a klidné tóny, dřevěné ozdoby, kovové a přírodní barvy, šišky, lesní zvířátka jako sovy, jeleni, vlci, ježci nebo veverky. Dalo by se tomu říkat skandinávský styl nebo styl zimní chaty a lesa.

A teď se podržte. Bonusovým trendem jsou letos houby! Opravdu, slyšeli jste dobře: houby všech možných barev a velikostí. Takže pokud si na stromeček pověsíte houbičku, budete prostě trendy.

Pořad Síťovka můžete poslouchat každou středu v 17:30 v živém vysílání Rádia Junior >>

Propásli jste některý z dílů? Nevadí! Poslechněte si ho kdykoli online na webu Rádia Junior >>

Spustit audio

Související