Čím špinavější, tím lepší. Aurikatariina ráda uklízí nechutně zanedbané domy

15. listopad 2023

Někdo strašně nerad uklízí a někdo naopak uklízí strašně rád. Představíme vám Aurikatariinu z Finska, která se vyžívá v uklízení něčeho, co se snad nikdy neuklízelo.

Prach, plíseň nebo domácnost plná odpadků? Pro Aurikatariinu žádný problém. Všechno uklidí a natáčí při tom videa, která dává na sociální sítě.

Aurikatariina žije ve Finsku a chodí uklízet domácnosti, které jsou v otřesném stavu. Válí se v nich hromady odpadků, jsou tam vrstvy a vrstvy prachu, kuchyňské linky jsou pokryté zatvrdlou špínou, postele plné věcí a tak dál. Aurikatariina tohle všechno dokáže s úsměvem uklidit a lidé jí za to nemusejí platit.



Jak je možné, že mají někteří lidé byt zavalený hromadou plechovek, plastových obalů, umyvadlo i dřez plný věcí a nemají si kam lehnout? Důvody jsou různé. Někdy je to proto, že tam žijí staří a nemohoucí lidé, kteří už úklid sami nezvládají, jindy jde o lidi, kteří mají vážné psychické problémy nebo berou drogy.

Aurikatariinu uklízení baví a má radost, když udělá lidem z jejich bytu zase čisté a příjemné místo. Natáhne si své růžové gumové rukavice, vezme si respirátor a jde na to. Jak sama říká: „Čím špinavější, tím lepší.“

Víte, jakých 5 nejdivnějších věcí při uklízení Aurikatariina našla? A s čím se potýkala zatím v nejhorším domě, ve kterém kdy byla? Poslechněte si tento díl podcastu Síťovka.

Pořad Síťovka můžete poslouchat každou středu v 17:30 v živém vysílání Rádia Junior >>

Propásli jste některý z dílů? Nevadí! Poslechněte si ho kdykoli online na webu Rádia Junior >>

Spustit audio

Související