Kameraman Kopp začínal jako asistent a klapka. Při natáčení pohádky ho „postřelili“

4. srpen 2021

Pavel Kopp stojí radši za kamerou než před ní. Baví ho víc točit videoklipy, dokumenty, nebo celovečerní filmy? A jak se mu natáčela pohádka o Princezně zakleté v čase?

Pavel Kopp dokáže natočit nejen pohádku. Na svém kontě má už i třeba snímek Jako letní sníh, ve kterém se zaměřil naslavného Učitelé národu Jana Amose Komenského. Klára Nováková se Pavla vyptala na jeho práci i začátky.

Filmařina byla jasná volba

Pavel si s filmařinou hrál už jako kluk. První amatérské filmy s kamarády natáčel už ve čtrnácti letech. „Trávili jsme tím veškerý čas, takže jsem na sto procent věděl, že je to to, co chci dělat,“ svěřil se. Tuhle profesi ale přesto nikdy nestudoval, protože ho nevzali na FAMU (Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění). 

Pavel Kopp v akci

Svou pílí a odhodláním se ale postupně dostal k natáčení reklam a filmů. Začínal jako asistent produkce. „To je taková jako holka pro všechno. Já to mám vyšlapaný opravdu zespodu. Dělal jsem úplně všechno, i klapku,“ vysvětlil. Časem se ale zaměřil na práci kameramana a režiséra.

Při natáčení ho „postřelili“

Při natáčení není nouze o vtipné, ale i nebezpečné situace. Když byl Pavel za kamerou při tvorbě pohádky Princezna zakletá v čase, schytal při jedné akční scéně dva šípy do zad. Naštěstí neměly opravdové kovové hroty, ale i tak to prý dost bolelo.

Jak probíhá takové natáčení? Co všechno musí umět kameraman a režisér? I na to se Pavla ptala Klára Nováková, tak si to poslechněte.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , kpe
Spustit audio

Související