Monika začala z nudy vařit marmelády a teď má úspěšnou firmu. Vyzkoušejte její recept na panna cottu
Šikovná Monika Kořínková vaří a peče různé dobroty. Recepty hledá i na svých cestách po světě. Nám prozradila, jak si připravit lahodnou malinovou panna cottu.
Kdo je to gastroturista? Ten, koho baví cestovat a ochutnávat tam místní speciality. Monika Kořínková má jídlo tak ráda, že se pro ni stalo prací.
Co s marmeládou?
Monika vystudovala hotelovou školu, pak se ale věnovala něčemu jinému. Když se jí narodilo třetí dítě, nechtěla na mateřské dovolené zahálet, a tak začala zavařovat marmelády. Protože jich ale udělala moc, rozhodla se, že je zkusí prodávat.
A tak vznikla firma na marmelády a sirupy. Teď už se její nabídka pěkně rozrostla o nejrůznější dortíky a další dezerty. Jaké zvláštní příchutě Monika zkouší? Proč dětem nechutnají marmelády s citrusy? Jen si to poslechněte.
Monika si pro vás připravila i slaďoučký recept. Vyzkoušejte si ho doma s rodiči připravit.
Recept na malinovou panna cottu
- 100g povolených mražených malin
- 70g krupicového cukru
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce vody
- 2 lžičky jemně mleté želatiny
- 4 formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml
Maliny a cukr přiveďte k varu a nechte deset minut probublávat. Potom přeceďte a nechte vychladnout.
Výsledné pyré smíchejte se smetanou, vlijte do rendlíku a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu.
Než se smetana prohřeje, dejte do mističky dvě lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu nasála.
Připravte si čtyři formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml. Připravenou želatinu vmíchejte do horké smetany a minutu až dvě povařte, aby se rozpustila.
Směs přeceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na čtyři až šest hodin chladit, aby se zpevnily. Pak už jen ozdobte ovocem a máte hotovo!
Dobrou chuť!
Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.
Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.
Související
-
Vyzkoušejte si recept na oceňovanou bábovku podle Maxijedlíka Jaroslava Němce
Jaroslav Němec soutěží v pojídání nejrůznějších pochutin a v České republice nemá konkurenci. Kolik dokáže spořádat švestkových knedlíků?Prozradil i jeden super recept.
-
Nikam nejezdi, když na to nemáš. Dovolená bez peněz je strašná věc, myslí si Pohlreich
Jako dítě měl často dvojku z chování a nikdy nesnil o kuchařské dráze. I díky ní však procestoval svět. Kam by se chtěl ještě podívat? A co by nikdy neochutnal?
-
Vyzkoušejte super recept na sladké brambory. Budete se olizovat
Kromě mňamózního receptu uslyšíte Pepovu recenzi na knížku Pepito(ne)plivej, zajímavosti o Měsíci a dozvíte se taky, který pták je největší pískač ze všech.