Nikam nejezdi, když na to nemáš. Dovolená bez peněz je strašná věc, myslí si Pohlreich

13. srpen 2020

Jako dítě měl často dvojku z chování a nikdy nesnil o kuchařské dráze. I díky ní však procestoval svět. Kam by se chtěl ještě podívat? A co by nikdy neochutnal? 

Zdeňka Pohreicha určitě znáte z různých kuchařských pořadů, kde buď sám vaří, nebo radí jiný kuchařům a majitelům restaurací, jak se zlepšit. Možná jste ale nevěděli, že kdyby to záleželo jen na něm, kuchařem by se asi nikdy nestal.

Kuchařina nebyla jeho sen

Mamince sice v kuchyni pomáhal a velmi pyšný byl hlavně na svou bramborovou kaši, vaření pro něj ale nebylo vysněným povoláním. Chtěl se totiž stát muzikantem! To mu bohužel, nebo vlastně dneska bohudík, nevyšlo.

Ve škole úplně nevynikal, známky neměl moc dobré a sem tam schytal i nějakou tu dvojku z chování. Nakonec šel tak trochu z nedostatku jiných možností na kuchaře. A teď je z něj jeden z nejznámějších a nejuznávanějších českých šéfkuchařů!

Extrémy ne!

I díky svému povolání ochutnal spoustu zajímavých věcí. Třeba mořského ježka. I když to tedy vypadá, že rád experimentuje, jsou „dobroty“, které by do pusy nedal. Vůbec ho neláká hmyz nebo hadi, což je v některých částech světa docela hit.

Švýcaři milují sladké a zeleninové saláty

Zdeněk navštívil spoustu zajímavých zemí. Není ale moc vyznavatelem nízkonákladového cestování. „Nikam nejezdi, když na to nemáš,“ prozradil své cestovatelské motto. Dovolená bez peněz podle něj není to pravé, i když chápe, že někomu to může vyhovovat.

Čtěte také

Tři roky strávil v Austrálii, která ho ovlivnila jak profesně, tak lidsky. Jak říká, kuchaři by měli cestovat. Sám strávil několik let ve Švýcarsku, kde vlastnil luxusní restauraci. A co mělo u místních největší úspěch? Malý zeleninový salát a sladké dezerty. Další oblíbenou pochoutkou tam jsou smažené ryby v testíčku.

Proč se mu v dětství líbilo v hospodě? A jaký je jeho recept na tu nejlepší bramborovou kaši? I na to se ho v rozhovoru zeptal Jirka Kohout, tak si pusťte audio, nebo se podívejte na video.

Cestovatelské středy na Rádiu Junior
Každou prázdninovou středu se ve vysílání a v soutěži Expedice Junior věnujeme jedné krásné zemi.
V 17:10  pro vás vždy vyzpovídáme zajímavého hosta.
Těšte se na šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, influencera Kazmu, herce Pavla Lišku a další.
Program cestovatelských střed >>

autoři: kpe , Aleš Březina

Související