Na kokosový olej a kancelářské gumičky zapomeňte, nabádá kadeřnice celebrit

11. únor 2023

Jaké jsou aktuální vlasové trendy, barvy a účesy? Jak správně pečovat o vlasy a co nikdy nedělat? Zeptali jsme se kadeřnice Elišky Il‘kaninové, ke které chodí i známé osobnosti. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

V Klubu Rádia Junior si moderátorka Eva Sinkovičová povídala s kadeřnicí známého pražského salónu Eliškou Il‘kaninovou. Ta má mezi svými klienty i známé osobnosti a vlasy upravuje na módních přehlídkách nebo třeba Karlovarském filmovém festivalu. 

Jak se o vlasy starat

Podle Elišky Il‘kaninové vlasy o člověku vypovídají, jak moc má rád sám sebe a kolik času je ochoten sám sobě věnovat. Měli bychom o ně pečovat správně.

Důraz klade hlavně na mytí. Nejde přesně říct, jaká četnost je nejvhodnější. „Každý to cítí jinak,” vysvětluje Eliška. Doporučuje používat sprej na rozčesávání, aby vlasy byly hladké a nezacuchávaly se. Zapomínat bychom neměli ani na termoochranu při fénování.

Vlasy je výhodné jednou za čas zastřihnout. Správnou chvíli poznáte i podle toho, že se na konečcích vytvoří bílé kuličky. Střiháním své hřívě pomůžete a odlehčíte ji.

Jestli si rádi vytváříte různé účesy, nepoužívejte obyčejné kancelářské gumičky nebo gumičky s kovovým spojem. Vlasy se pak lámou a nevypadají zdravě. Zapomeňte taky na kokosový olej. Podle Elišky má sloužit na vaření a ne do vlasů.

Běžný den budoucích kadeřnic

Pokud vás tohle povolání láká, musíte po dobu tří let studovat na středním odborném učilišti, kam se můžete dostat po vystudovaní základní školy. „V dnešní době už je bez přijímaček. Každý, koho to zajímá, se tam může dostat,” říká kadeřnice.

„Studium probíhá tak, že máte týden školu, kde máte klasické předměty jako matematika, čeština a potom máte týden praxe, kde stříháte,” doplňuje. Tříleté studium je následně zakončeno praktickou zkouškou, po které už můžete začít pracovat v kadeřníckém salonu.

Přemýšlíte o změně účesu a chcete vědět, které právě teď letí? Poslechněte si celý podcast Klub Rádio Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Eva Sinkovičová , bva , kpe
Spustit audio

Související