Občas musíme napomínat nejen děti, ale i dospělé, směje se majitelka kočičí kavárny

10. květen 2021

Ne všechna koťata mají to štěstí, že se dostanou do láskyplné rodiny. I proto založila Jarmila Kočičí kavárnu. Má totiž moc ráda kočky. 

Speciální kočičí kavárnu si Jarmila Jelínková v Pardubicích otevřela díky dceři Zuzce, která kdysi zachránila na dovolené v horách opuštěné koťátko. To Jarmilu inspirovalo, aby začala pomáhat kočkám v nouzi a otevřela si zvláštní kavárnu.

Majitelka kočičí kavárny Jarmila Jelínková

Každá kočka do kavárny nemůže

Kočky, které žijí v téhle kavárně, musí být kontaktní typy. To znamená, že jim nesmí vadit přítomnost člověka a musí mít rády mazlení.

Místní osazenstvo je také hodně chytré. „Někdy mi přijde, že mi čte myšlenky,“ říká dokonce s nadsázkou Jarmila o jednom ze svých svěřenců. Celkem jich má pět. Když má ale volno, přibere si dočasně pár dalších koťátek, aby jim pomohla najít domov.

Hosté se chtějí mazlit

Na kafíčko nebo na zákusek chodí k Jarmile lidé, kteří z nějakého důvodu nemůžou mít kočku doma. To platí třeba pro alergiky. Dlouhodobě by s kočkou být nemohli, ale krátké pomazlení jim chybí. Jiní hosté zase věří, že jim kočičky pomáhají s uzdravováním jejich nemocí. Všem bez výjimky ale určitě zlepšují náladu.

Kočka v kočičí kavárně v Pardubicích

V téhle kavárně je mazlení dovoleno. Co tam ale neradi vidí je krmení kočiček. I když to návštěvníky láká, nesmí roztomilým klubíčkům nic dávat. Mohli by jim zadělat na pěkné problémy. „Občas musíme napomínat nejen děti, ale i dospělé,“ směje se Jarmila.

Jak to v takové kavárně vypadá? I na to se Jarmily zeptala Jitka Slezáková, tak si to poslechněte.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Jitka Slezáková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související