Podnikavá Eva opravuje nechtěné panenky. Končily v koši a jí to bylo líto. Po její péči nikdo nepozná, že jsou použité

8. únor 2024

 Zachráněnky jsou projekt, který má za cíl probudit něco starého opět k životu. Konkrétně panenky. U Evy Holubové zažijí luxusní wellnes. Proč opravovat staré a nepořizovat hned nové? Moderuje Eva Sinkovičová. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Eva Holubová je učitelka matematiky a anglického jazyka. Momentálně je ale doma se svou malou dcerkou. A právě díky tomu, že pro své tehdy ještě nenarozené miminko chtěla připravit nějaké své staré hračky, vznikl projekt Zachráněnky.

Čtěte také

Obyčejné panenky končily v koši

Když dávala hračky do pořádku, přišla na jednu věc. „Narazila jsem na fakt, že existuje spousta panenek, které jsou sběratelské, mají nějakou velkou hodnotu, a ty se opravují. Ale pak existuje právě spousta panenek, které prostě žádnou hodnotu nemají a ty většinou putují pak do koše, nebo je nikdo nechce,“ říká.

Evě to bylo moc líto. A tak se do toho pustila a i takovým nechtěným panenkám začala upravovat ostříhané nebo zacuchané vlásky i jiné neduhy.

Hračky si užijí lázdě i kadeřníka

Každá panenka jde nejdřív do lázně, kde ji pořádně vydrhnou a pak putuje „ke kadeřníkovi“. Užije si i stylistu a dostane nové oblečení nebo botičky. Na konci ji uloží do krásné krabice s mašličkou a nikdo by nepoznal, že už kdysi někomu dělala radost.

Inspiraci našla Eva i u rodičů. „Táta nikdy žádnou naši rozbitou hračku nevyhodil. Všechny nám je opravoval dlouhé hodiny a hodiny. A mamka zase byla vždycky taková podnikavá,“ vzpomíná milovnice panenek.

Celý rozhovor si poslechněte v audiu nahoře pod prvním obrázkem.

I tahle stará "barbína" se dočkala druhé šance díky šikovným rukám Evy Holubové

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Eva Sinkovičová , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související