Přišlo mi, že modeling postrádá duši. Tu jsem našla v hudbě, pochvaluje si Iva Frühlingová

5. leden 2022

Iva zavzpomínala na náročnou kariéru modelky. Prozradila taky, jak jí zpěv pomáhá při překonávání psychických potíží.

Zpěvačka, influencerka, moderátorka a modelka Iva Führlingová se v záři reflektorů pohybuje už dlouho. Na výhody a nevýhody modelingu i pěvecké kariéry se jí v Klubu Rádia Junior ptala Klára Nováková.

Samota ve Francii

V pouhých čtrnácti letech Iva odjela do hlavního města Francie Paříže pracovat jako modelka. Nelákalo ji ani tak moc předvádění módy, jako spíš život ve Francii. Bylo to pro ni ale velmi těžké. Tehdy totiž neměla moc šancí, jak se častěji spojit s maminkou, která zůstala doma.

Nová moderátorská posila stanice Expres FM, zpěvačka Iva Frühlingová

„Dnes už jsou video hovory a další možnosti,“ zamýšlí se nad tím, jak se časy změnily. „Ta dálka už nemá takový význam jako tehdy. Byla jsem tam hodně sama. Je fain, že je dnes jiná doba a rodiče už mohou své dítě v jeho snech více podporovat a být s ním v jeho snu přítomni,“ pochvaluje si. A co jí v cizině chybělo kromě mamky nejvíc? Svíčková a knedlíky, říká se smíchem.

Z modelky zpěvačkou

Po čase Iva začala cítit, že není spokojená. „Přišlo mi, že modeling postrádá duši. Možnost uplatnění duše jsem našla v hudbě,“ popisuje, proč svou původní profesi pověsila na hřebík a začala se věnovat muzice. I v ní sklízí úspěchy. Nově třeba natočila duet Světová hvězda s písničkářem Láskou.

V plnění si snů podporuje i svého sedmiletého syna Adama. Ten si založil YouTube kanál a připojil se i k našemu rozhovoru. Jak je na tom se sociálními sítěmi Iva? Jaké hudební projekty právě chystá? A jak vzpomíná na běžný den modelky? Poslechněte si celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autor: kpe
Spustit audio

Související