Rádio Junior připravuje podcastovou sérii Alchymisti. Pátrejte po kameni mudrců a vyhrajte tablet

24. srpen 2023

Pátrejte už od září 2023 společně s císařem Rudolfem II. po tajemství věčného života. Vydejte se na dobrodružné výlety a vyhrajte krásné ceny.

Sedmidílný seriál, který připravilo Rádio Junior a divadelní soubor Geisslers Hofcomoediantenvás už od 1. září 2023 zavede mezi dávné alchymisty, jejich tajemné recepty, lektvary a přísady. Do listopadu 2023 budeme navíc i soutěžit.

Poslechněte si seriál Alchymisti a zapojte se do soutěže >>

Historická bojovka plná výletů

Každý díl seriálu vás posune dál v pátrání po kameni mudrců. U audia vždy najdete ke stažení pracovní list s úkoly, které musíte splnit, abyste získali část magické formule. Ta vám pak nakonec odemkne cestu ke kameni mudrců.

Tadeáš Hájek a Rudolf II.

Úkoly z pracovních listů budete plnit na místě, které vám odhalí poslech audií seriálu. S rodinou se tak vydáte na zábavné výlety do krásných koutů naší země, kde budete hledat a objevovat. Pro ty, kteří cestovat nemůžou, máme v pracovních listech i úlohy, které mohou splnit doma. Všichni se tak dozvíte spoustu zajímavých věcí nejen z historie.

Informace pro skupiny

Do soutěže se můžou zapojit i školní a jiné skupiny. Hledáte zajímavou bojovku třeba pro svůj oddíl ve Skautu? Tak to jsou Alchymisti přesně pro vás.

Pokud budou vaši vedoucí nebo učitelé chtít vědět o projektu něco víc už v předstihu, aby si mohli vše naplánovat, ať nám napíšou své dotazy na magda.holubova@rozhlas.cz

Startujeme už 1. září

Soutěž potrvá až do listopadu a v prosinci pak oceníme 6 výherců – 3 idndividuální a 3 kolektivy. Víc se dozvíte na našem webu už 1. září, kdy celý projekt startuje. Na našem webu najdete všechna audia od prvního dne. Ve vysílání pak můžete poslouchat od 3. září každý týden jeden díl, a to vždy v neděli v 18:00. Víc informací na radiojunior.cz/alchymisti.

Vyhrajte herní notebook a další ceny

Soutěžíme o tři balíčky cen pro jednotlivce a tři pro kolektivy. Ve hře je herní notebook Alza Gamebook GTX1650 od společnosti Alza, tématické knihy od Albatrosu, jako je Harry Potter a další, Albi Kouzelné čtení Putování magickou Prahou, dárky od Rádia Junior i exkurze do Pekla nebo Českého rozhlasu.

Už se těšíte? My taky! :-)

autor: kpe
Spustit audio