Rap je psaní básniček do hudby a snaha to udýchat, směje se bývalý člen Poetiky Rovenský

6. říjen 2022

Rapper Eda Rovenský se rozcvičoval v callcentru. Proč se jeho nová kapela jmenuje Highland a kdo je jejich hlavní svačinář? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Do Rádia Junior zavítal frontman nově vzniklé skupiny Highland Eda Rovenský, kterého můžete znát i z kapely Poetika. Nedorazil ale sám. Přivedl si  zbylé členy svého nového hudebního uskupení.

Rapper a zpěvák Eda Rovenský pochází z Vysočiny. Protože je pro něj tato oblast srdeční záležitostí, podařilo se mu anglický název území prosadit do názvu jeho nově vzniklé kapely.

Kluci z Vysočiny

Známá skupina Poetika, kterou nedávno opustil, byla taky z Vysočiny. Proto se rozhodl jít v jejích stopách. ,,Poetika vždycky byla prezentována jako tři kluci z Vysočiny a já jsem si říkal, že pokud mám jako frontman zakládat kapelu, tak bych chtěl dál pokračovat koncepčně ve věcech, které fungovaly,” vysvětluje Eda. 

Skupina Highland

Skupinu doplňuje Vítek Coufal, hrajicí na basu a obstarávajicí roli hlavního svačináře, Jakub Moulis, kterého můžete znát z televizní soutěže The Voice a v neposlední řadě Jenda, který se věnuje hře na kytaru. 

Jak vzniká rap? 

Jestli se chcete stát slavným rapperem, nemusíte dennodenně procvičovat mluvu pomoci jazykolamů. Edovi k jeho kariéře pomohla brigáda v callcentru. 

Rap má své sloky, podobně jako básně, a je zcela na textaři, jak se svého nelehkého úkolu zhostí. „Rap nemá hranice. Je to psaní normálních básniček do hudby a snaha to udýchat,” říká Eda. Důležité je, aby vás tvorba bavila. 

Jestli vás zajímá, jak se Edův pejsek dostal do filmu Gump, jestli si chcete vyzkoušet rap, nebo jestli se chcete jen pobavit, pusťte se hudební Klub Rádia Junior s Klárou Novákovou. 

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autor: bva
Spustit audio

Související