S bráchou jsme se řezali, teď spolu skládáme, vzpomíná začínající herec a zpěvák Ondřej Běhan

27. leden 2022

Objevuje se v seriálech, na divadelních prknech a teď by chtěl prorazit i jako zpěvák.  Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Osmnáctiletého studenta herecké konzervatoře Ondřeje Běhana jste mohli kromě divadla zahlédnout i v seriálech Ochránce nebo Specialisté. V plánu má prorazit i jako zpěvák. Co všechno pro to dělá? To zjišťovala Klára Nováková.

Mistr ve volejbale

Stát se hercem nebo herečkou je snem mnoha lidí. Ondrovi se to podařilo. Z 250 přihlášených na hereckou konzervatoř se probojoval do finální dvanáctky. Původně měl ale jiné plány. Jako mistr republiky ve volejbale toužil po kariéře profesionálního hráče.

„Volejbal a herectví mají jednu věc společnou. V herectví musíte pracovat v týmu, což ve volejbale musíte taky. Hrozně důležitý je ten kolektiv. Když máte někoho, kdo na to kašle, tak vás vlastně stáhne s sebou na dno,“ vysvětluje Ondra.

Rady od slavných herců

Mezi spolužáky si našel spoustu přátel. Jeho blízkými kamarády jsou i synové známých českých herců, Prokop Zach a Maxmilián Dolanský. Cenné zkušenosti čerpá taky od jejich tatínků.

Roman Zach

„Jan Dolanský s Romanem Zachem mi poradili, abych se vždycky uklidnil, protože když se zapnou kamery, tak člověk má pocit, že je všechno hrozně pomalý a tak zrychluje, zrychluje, zrychluje a pak to hrozně mele.“ Zkušení kolegové proto radí nejdřív se dvakrát až třikrát nadechnout.

Bratrské duo

Čtěte také

V posledním roce a půl se Ondra rozhodl naplno věnovat i hudbě. Písničky natáčí v domácím studiu Toma Seana. To je sedmnáctiletý zpěvák, herec a producent, který taky studuje na pražské konzervatoři.

Ondrovým největším hudebním parťákem je jeho o dva roky starší bratr Šimon. „Jako malí jsme se furt řezali. Vždycky jsem prohrál,“ směje se Ondra. Sourozenecké boje ustaly během dospívání a teď už fungují jako skvěle sehraný tým. „Písničky spolu skládáme úplně od nuly. Brácha Šimon většinou vymyslí kytarovou melodii a pak to spolu ladíme,“ pochvaluje si Ondra.

Jak probíhají přijímačky na hereckou konzervatoř? Jak to vypadá v zákulisí natáčení českých seriálů? Poslechněte si audio a dozvíte se to!

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

autoři: Klára Nováková , kpe
Spustit audio

Související