Život máme jen jeden a chci ho žít na maximum, vysvětluje své pracovní tempo 18letý sportovní redaktor Karel Schamberger

27. září 2024

Karel je cílevědomý spoluzakladatel a moderátor podcastu Next Talk, ale taky komentátor Radiožurnálu a student gymnázia. Jak to všechno stíhá?Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Hostem Klubu Rádia Junior bylKarel Šamberger. Je mu teprve 18 let, je v maturitním ročníku gymnázia, a přesto už pracuje jako sportovní redaktor a moderátor. Moderátorku Evu Sinkovičovou zajímalo, proč si toho na sebe nabral tolik a jak to všechna zvládá.

Moderátor už od školky

Od malička ho bavilo mluvit a už od školky moderoval různé akce a besídky. Zajímal ho taky sport. Když doma na konzoli hrál fotbalovou hru, sám si ji u toho komentoval. Dokonce tak nadšeně, že se až sousedé chodili ptát, co se děje.

Není tak divu, že jeho cesty vedly poměrně brzo i do Českého rozhlasu, kde pracuje pro sportovní stanici. „Radiožurnál Sport je pro mě splněný sen,“ pochvaluje si.

Pracuje naplno

Jenže Karel nemá jen jeden sen. A tak navíc s přáteli moderuje podcast Next Talk, kam si zvou zajímavé hosty.

A jak to všechno stíhá, když ještě chodí do školy?  „Je to hodně náročný. Nebudu lhát, že ne. Je to hodně vyčerpávající,“ připouští mladý moderátor. „Ale já si říkám, že život máme jenom jeden a chci ho žít na maximum,“ dodává.

Poslechněte si celý rozhovor a dozvíte se, jak se Karel dostal do rozhlasu, jaké heslo má na své nástěnce a kdo je jeho vzor. 

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související