Videohry nás mohou spoustu věcí naučit, myslí si gamerka Naomi Adachi

9. červenec 2020

Věnuje se modelingu i herectví a do toho stíhá hodnotit počítačové hry. Navíc umí japonsky, protože její otec odtamtud pochází. Jaké to bylo vyrůstat mezi dvěma kulturami?

Každou prázdninovou středu se ve vysílání a v soutěži Expedice Junior: Za kouzelným lektvarem věnujeme jedné zajímavé zemi. O Japonsku nám přišla povyprávět moderátorka, herečka, modelka a gamerka Naomi Adachi.

Kdo je to gamer?

Jak se holka, která se věnuje herectví a modelingu, dostane k profesi gamerky? A co to vlastně obnáší? Musíte mít zkrátka hodně rádi hraní. Pro Naomi jsou videohry na stejné úrovni jako třeba knížky a filmy. A v roli moderátorky o nich umí i poutavě vyprávět ve svém pořadu o kreativních videohrách.

Hurá do Japonska!

Naomi pochází z česko-japonské rodiny. Její otec je Japonec, který do Česka přijel natáčet dokument o loutkovém divadle a zamiloval se tu. Do Japonska se Naomi snaží létat alespoň jednou, nebo dvakrát za rok. Japonsky umí podle svého názoru na sedmdesát procent a myslí si, že na sto procent se to už nikdy nenaučí. 

Čtěte také

Ráda do téhle krásné země bere své české přátele, protože ji baví, jak jsou paf ze všech odlišností, na které tam narazí. 

Chcete se naučit pár slovíček Japonsky a ohromit kamarády? Co všechno o Japonsku Naomi prozradila? Poslechněte si rozhovor, který s ní natočila moderátorka Denisa Kimlová.

Ve středečních rozhovorech po 17. hodině se můžete těšit i na influencera a moderátora Kazmu, polárního cestovatele Miroslava Jakeše, zpěváka Toma Seana a další zajímavé hosty.
Sledujte náš program >>

autoři: kpe , Aleš Březina
Spustit audio

Související