Zpěvačka Marta Jandová pracovala jako uklízečka a snila o Francii

1. červenec 2020

Oblíbená zpěvačka a moderátorka se v začátcích kariéry nebála žádné práce. Jak se dostala do Německa a proč miluje Francii? Snědla by šneka?

Každou prázdninovou středu se ve vysílání a v soutěži Expedice Junior: Za kouzelným lektvarem věnujeme jedné zajímavé zemi. Prvním speciálním hostem našich cestovatelských střed byla zpěvačka Marta Jandová, která je velkou milovnicí Francie.

Od škrábání brambor na velká pódia

Marta Jandová si v životě vyzkoušela různá povolání. Pracovala jako uklízečka, ochranka, nebo i jako pomocná síla v kuchyni u kuchařů, kteří jezdí se slavnými kapelami na turné. Jak sama říká: „Cesta nahoru je strmá a plná kamení."

Nikdy se nevzdala svého snu o hudební dráze a nakonec se proslavila jako zpěvačka, moderátorka, herečka i porotkyně talentové soutěže.

Chtěla se stát Francouzkou

I když si ji fanoušci nejčastěji spojují s Německem, kde dlouhá léta žila a zpívala s kapelou, její velkou láskou je Francie. Poprvé se tam podívala v necelých deseti letech. Letěla tam úplně sama za rodinnými přáteli, u kterých zůstala šest týdnů a naučila se francouzsky. Od té doby snila o tom, že z ní bude Francouzka. Plánovala, jak se usadí v Paříži, bude tam studovat umění, vdá se a pak si pořídí domeček někde u moře.

Čtěte také

To se sice nestalo, ale Francii má stále ráda. Co říká například na její kuchyni? Zbožňuje sladké croissanty a palačinky, ale šneka nebo žabí stehýnko, které si každý s Francií spojuje, by nesnědla.

Co dalšího Marta na této zemi obdivuje? Kam se chystá na léto? A jak to zní, když zpívá francouzsky? To se dozvíte, když si poslechnete její rozhovor s moderátorkou Janou Rychterovou.

Ve středečních rozhovorech po 17. hodině se můžete těšit i na influencera a moderátora Kazmu, polárního cestovatele Miroslava Jakeše, zpěváka Toma Seana a další zajímavé hosty.
Sledujte náš program >>

autoři: kpe , Aleš Březina
Spustit audio

Související