Zpívají o umělé inteligenci i lásce. Skupina Pilot vydala nové album se zvláštním názvem

6. červenec 2024

Skupina Pilot představuje své debutové album Happy End. Co rád poslouchá její frontman Daniel Hrdlička a jakou muziku naopak nesnáší?

Na novince se podílel textař Jenda Vávra a producenti Jan Steinsdörfer a Filip Vlček. Je uzavřením jedné éry a začátkem nového období skupiny. Piloti současně uvádí také videoklip ke stejnojmennému singlu.

Láska k AI

Kapela Pilot získala pozornost na hudební scéně už v roce 2021 vydáním EP MEZI NÁMA. Nyní přichází s plnohodnotnou deskou na které najdete i písničku Hey Siri, která už u posluchačů boduje. Vypráví o lásce k umělé inteligenci – AI. „Snažili jsme se najít zvuk, který nám na české hudební scéně chyběl – moderní, ale tak nějak muzikálově přestřelený.

Proč Šťastný konec?

„Desku jsme společně s producenty pečlivě produkovali a je tak plná vokálů, smyčců, dechových nástrojů, ale i funky baskytar a elektroniky,“ láká k poslechu frontman Daniel Hrdlička. Klíčovou inspirací k pojmenování alba Happy End (český význam: Šťastný konec) byl Danielův oblíbený citát od Johna Lennona: „Na konci všechno dobře dopadne. A jestli to dobře nedopadlo, tak to ještě není konec." Tato myšlenka se promítá do celého alba.

„Happy End je pro nás uzavřením jedné éry a zároveň novým začátkem. Chystáme se na letní Happy End Tour, kde nové písně představíme lidem po celé ČR a doufáme, že nás začne objevovat a poslouchat více a více lidí," dodává společně kapela Pilot.

Kde si můžete tuhle sympatickou kapelu poslechnout naživo? Poslechněte si celý rozhovor, který pro vás připravila Klára Nováková, a dozvíte se to.

Nenechte si ujít letní Starparádu. Pustit si ji můžete každou prázdninovou sobotu v 9:00 ve vysílání Junioru, nebo potom tady na webu.

Spustit audio

Související