Největší hmyzí zabiják i dům ve tvaru toalety. Podívejte se na Fakta pana Chobotňáka

21. únor 2024

Co všechno má na svědomí komár? Slyšeli jste o jedovaté stonoze? Chtěli byste bydlet v domě ve tvaru záchodové mísy? Fakt takový dům existuje? Na YT kanálu Fakta pana Chobotňáka se to dozvíte.

Terka Rašová pro vás v moři sociálních sítí ulovila youtubový kanál Fakta Pana Chobotňáka. Najdete tu spoustu videí s různými zajímavostmi a kuriozitami.

Nejvíc zhlédnutí má video s názvem 10 Nejnebezpečnějších druhů hmyzu na světě. Má 959 000 zhlédnutí, což je, jako by ho viděli všichni obyvatelé nizozemského hlavního města Amsterdamu.

Čtěte také

Víte, který hmyz je podle tohoto videa nejnebezpečnější? Je to komár. Komáři jsou prý zodpovědní za smrt více než 700 000 lidí ročně, protože přenášejí například virus zika, západonilský virus, malárii a další nemoci. Nejvíc komárů je údajně v Africe, Jižní Americe a Asii. Autor ale mezi nejnebezpečnější hmyz řadí i pavouka nebo stonohu, kteří mezi hmyz nepatří.

Muzeum Haewoojae má tvar záchodové mísy

A jaké nejdivnější domy objevil? Třeba dům ve tvaru záchoda, dům, který má skleněné zdi nebo dům postavený z plastových lahví. Poslechněte si tento díl Síťovky a dozvíte se víc.

Pořad Síťovka můžete poslouchat každou středu v 17:30 v živém vysílání Rádia Junior >>

Propásli jste některý z dílů? Nevadí! Poslechněte si ho kdykoli online na webu Rádia Junior >>

Spustit audio

Související