Čokoládové vajíčko s překvapením v USA neochutnáte. Proč je tam zakázané?

18. srpen 2023

Víte, co má společného čokoládové vajíčko a ryba fugu? Někde jsou to pochoutky a jinde si na ně musíte nechat zajít chuť. Ale proč vlastně? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Máte rádi oblíbená čokoládová vajíčka se skládačkou uvnitř? Pokud ano, tak buďte rádi, že nežijete v USA, tam je totiž tahle dobrůtka zakázaná. A to podle zákona o bezpečnosti potravin z roku 1938. Tento zákon říká, že se nesmí prodávat žádné cukrovinky obsahující nevýživné předměty. A sošky moc výživné nejsou :-)

I v Evropské unii si musíte některá jídla odříct. Například japonskou delikatesu, která se připravuje z ryby fugu. Špatně připravená totiž může i zabíjet.

Další zakázané pokrmy vám prozradí Eva Sinkovičová v podcastu Zvídavec. Nastražte uši, pusťte si audio a budete překvapení!

Čtěte také

Zajímavosti, podivnosti i perličky

Díly seriálu plné překvapivých informací, podivností a perliček si můžete naladit ve vysílání Rádia Junior každý všední den v 7:30 nebo 17:05. 

Zapojte se a napište nám

Lámete si s něčím hlavu, nebo naopak víte o nějaké zajímavosti, která každému vytře zrak? Dejte to Evě vědět na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu napište heslo „Zvídavec“ a třeba se váš tip objeví v některém z dalších dílů!

Ze záznamu si můžete každý díl poslechnout taky tady na webu Rádia Junior.

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související