Dostanu ze sebe trápení, říká o hudbě Martin Chobot. Manželka Ewa Farna mu darovala lekce zpěvu

8. březen 2023

Kde čerpal inspiraci pro svou sólovou desku? Proč už nehraje v doprovodné kapele své ženy Ewy Farné? Čím ho Ewa vždycky dostane? Které písničky hraje a zpívá svým dětem?  Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Po letech v kapele své manželky Ewy Farné rozjel Martin sólovou kariéru. „Nebylo to vyloženě tak, že se bych se chtěl dát na nějakou svoji dráhu. Bylo to trošku složitější a hlubší. Týkalo se to hlavně mého vztahu ke mně jako ke kytaristovi, takže jsem si potřeboval něco vyřešit. Odešel jsem a strašně se mi ulevilo,“ vzpomíná. 

Hudbě se věnoval dál a vydal i vlastní album s názvem Pootevřené dveře, kde už nebyl jen v roli kytaristy, ale taky zpěváka. A co ho na zpívání nejvíc baví? „Vlastně to, že ze sebe dokážu dostat nějaké věci, které mě třeba trápí nebo i z nich mám radost,“ vysvětluje Martin. Od své ženy dokonce jednou dostal poukaz na lekce zpěvu.

Co si s Ewou pořídili k prvnímu výročí? Umí Martin ještě hrát na housle? Poslechněte si celý podcast s Klárou Novákovou.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , Redakce Rádia Junior

Související