Informace o podcastu Alchymisti pro rodiče a kolektivy

1. září 2023

Zapojte se se svými dětmi a žáky, poslechněte si seriál Alchymisti a plňte zábavné úkoly. Tady najdete speciální pracovní list a další informace, jak na to.

Vydejte se spolu s dětmi nebo dětskými kolektivy za dobrodružstvím poznání do světa alchymie. Pokuste se spolu s nimi hledat kámen mudrců, který podle dávných alchymistů dokáže zajistit přeměnu obyčejného kovu ve zlato a dá se skrze něj získat elixír života.

S dětmi vyrazíte na zábavné výlety a dozvíte se spolu spoustu zajímavých věcí nejen z historie.

Poznejte osobnosti i ne/vědní obory

podcastové sérii Alchymisti>> uslyšíte příběhy, které vás zavedou především do doby Rudolfa II., tedy na přelom 16. a 17. století. Výjimkou je příběh Barbory Celjské, která žila o dvě století dříve.

Alchymie stála na pomezí přírodních věd a filozofie. Prolínala se s vědeckými obory, které v současnosti známe jako medicínu a lékařství, astronomii, matematiku, fyziku, chemii a filozofii. A také s obory, které dnes za vědecké nepovažujeme, kupříkladu s astrologií a magií.

Stáhněte si průvodce pro rodiče a učitele

U každého dílu podcastové série najdete ke stažení pracovní list pro děti s úkoly, které musí splnit. Níže si můžete stáhnout průvodce pro dospělé, který navíc obsahuje užitečné podněty pro další práci s dětmi. Navrhneme vám témata, o kterých můžete po poslechu dílu společně diskutovat. Všechny naše příběhy vyprávějí o skutečných osobnostech a inspirovaly se událostmi nebo objevy, které se opravdu staly.

autoři: Redakce Rádia Junior , Zuzana Sikačová
Spustit audio

Související