Přišlo mi nenormální, jak dlouho trvá natočení jedné scény, vzpomíná herečka Dancingerová

28. únor 2024

Zahrála si ve Zlaté labuti i Kukačkách. O popularitě i psaní snových příběhů jsme si povídali s Martou Dancingerovou. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Moderátorka Denisa Kimlová si v Klubu Rádia Junior povídala s herečkou Martou Dancingerovou. Probraly kariéru hereckou i spisovatelskou, protože kniha Nikolas a tajemství snozemě je její dětskou knižní prvotinou.

První dojmy z natáčení

Herečka Martinu Dancingerovou můžete znát ze seriálu Kukačky nebo z pohádky Slíbená princezna a dnes ji na televizních obrazovkách můžete spatřit v seriálu Zlatá labuť. Ačkoli už je dnes herečkou ostřílenou a zkušenou, při prvním natáčení ji mnoho věcí zaskočilo.

(Zleva) David Novotný, Marta Dancingerová, Sabina Remundová a Marek Adamczyk v seriálu Kukačky

„Pamatuju si hlavně to, že mi přišlo nenormální, jak dlouho trvá natočení jedné scény,” vzpomíná. „Měla jsem pocit, že to není možné, abychom tam takhle dvě hodiny točili nějaký rodinný oběd.” Přesto si však na často pomalý chod natáčení zvykla.

Z autobusu do knihkupectví

Marta byla již od útlého věku deníčkový typ. Jak sama prozradila, zaznamenávala si zajímavé a humorné rodinné situace. Nakonec si začala vymýšlet i své vlastní příběhy. Třeba ten o zemi snů se jí v hlavě zrodil v autobuse při cestě na konkurz. „Jak jsme asi neměli ty telefony, tak jsem koukala z okýnka a vymýšlela tyhle příběhy,” soudí po letech.

Příběhy v hlavě od svých 15 let udržela, okořenila a dala jim hmotnou podobu v podobě knihy Nikolas a tajemství snozemě. „Nikolas vždycky zavře oči, dostane se někam jinam a stane se z něj hrdina, protože on v běžném životě hrdina není, je spíš outsider, nemá moc kamarádů, je takový trošku odstrčený. A najednou v noci prožívá něco, o čem by si nikdy netroufl, že by on mohl zažít,” popisuje Marta.

Jaké byla Marta Dancingerová dítě a jak se dostala k herectví? Do se dozvíte při poslechu Klubu Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Denisa Kimlová , bva
Spustit audio

Související