První rok v Americe byl těžký. Život je tam ale pomalejší, bilancuje bývalá členka 5Angels Nykki

11. leden 2023

Nikola Mertlová alias Nykki se po rozpadu skupiny 5Angels vrhla na sólovou dráhu a teď žije v USA. Její nový hit hraje i BBC Radio 1. Jak těžké je se prosadit v zahraničí? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

V 8 letech poprvé zpívala před lidmi, ale už dříve vystupovala jako tanečnice. „Já jsem byla takový showman od mala, takže jsem se ráda z obýváku přesunula na stage,“ vzpomíná s úsměvěm.

Začátky ve 5Angels

Jakmile se dostala do skupiny 5Angels, kterou založil její tatínek hudební manažer, nabrala její kariéra obrátky. „Když jsme potom v těch 16 letech začali cestovat do Anglie, kde jsme začaly vystupovat třeba i před 30 až 60 tisíci lidmi, tak tam už to potom bylo velký.“ Po rozpadu skupiny přemýšlela, co dál a pokračování v dráze zpěvačky pro ni byla jasná volba.

V současné době žije v Americe v Severní Karolíně s přítelem Martinem Nečasem, který tam hraje hokej. Nykki ráda chodí na zápasy a nezapomíná ani na své fanoušky na TikToku, kterému se věnuje vždy každý den ráno.

V Americe zůstat nechce

Jaké vidí rozdíly mezi životem u nás a za oceánem? „Úplně srovnávat se to asi nedá, protože to je fakt úplně jiný svět. Ale je to tam vlastně klidnější,“ hodnotí oblast, kde žije. „Je tam hrozně moc prostoru a život je tam o hodně pomalejší.“

Zvyknout si nebylo lehké. „První rok byl těžký, ale teď už jsem tam šťastná. Ale v Americe se úplně do konce života nevidím,“ naznačuje plány do budoucna. Hudbě se samozřejmě věnuje i tam. Aktuálně bojuje i v hitparádě Rádia Junior s písničkou Playing it Cool. Ta se dokonce dostala do slavného anglického rádia BBC Radio 1, což je velký úspěch a splněný sen.

Jak se vyrovnává s trémou a s kým v Americe spolupracuje? Poslechněte si celý rozhovor v podcastu s moderátorkou Klárou Novákovou.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , kpe
Spustit audio

Související