Pusťte si poslední díl letní soutěže Junioru! Sestavte kouzelnou turbínu a vyhrajte

Podaří se Rozárce  a Tadeášovi objevit poslední součástku kouzelné turbíny Matyldy a zachránit dědu Vorlíka? Záleží taky na tom, jestli ji dokážou sestavit. Pomůžete jim?

Šťastný konec velkého fantasy putování se blíží. Pokud jste s námi navštívili všechny podivné světy, máte už součástky potřebné k sestavení magické lodní turbíny, která vás dostane do tajemných kobek, kde je uvězněn děda Vorlík. Pokud jste některý díl propásli, nic není ztraceno, najdete ho na našich webových stránkách.

Devátá součástka má název...

V devátém díle jste společně s Rozárkou a Tadeášem získali od Vitalidy poslední devátou součástku s názvem…. Nepamatujete si? Poslechněte si audio ještě jednou, součástku si stáhněte, vystřihněte a zezadu si ji popište názvem. Dílky se vám nesmí pomotat!

Pozor na falešné součástky!

Nyní už máte všechny součástky potřebné k sestavení turbíny Matyldy! Ovšem pozor, ne všechny budete potřebovat. Jak zjistíte, které součástky využít, a které ne? Nahlédněte do dědova deníku, ve kterém Rozárka s Tadeášem návod k sestavení turbíny našli. 

Prostudujte si návod a díky němu zjistíte, jak má turbína vypadat, a které dílky se pro stavbu Matyldy nehodí. Ty raději hned zlikvidujte, nesmíte je totiž použít!

Vybrané součástky turbíny pak k sobě přiložte, jako byste skládali třeba okvětní plátky květiny, nebo kusy pizzy dohromady. Ve středu k sobě dílky špičkami přilepte. Je jedno jak, izolepou, lepidlem, sešívačkou... To je jen na vás.

Na hotovou turbínu Matyldu pak můžete položit model loďky. Jen tak se totiž bude moci Rozárka s Tadeášem dostat až do kobek Azzaretu a zachránit dědu Vorlíka a ostatní převozníky. Loďku si složte podle plánku níže.

Co nám musíte poslat, abyste mohli vyhrát?

Svoje výtvory nám vyfoťte tak, aby byla vidět celá turbína Matylda (z fotky musí být poznat, jaké součástky jste ke složení použili) i s dědovou loďkou.

Loďku na Matyldu stačí prostě položit, ale můžete je i slepit dohromady. Co třeba loďku zkusit rovnou pustit na vodu a vyfotit ji při plavbě? Nebojte se být originální :-)

Fotku pak pošlete do 5. září na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu napište „TAJEMSTVÍ DĚDY VORLÍKA“. Nezapomeňte uvést své jméno a poštovní adresu. Připojit můžete i věk.

Přečtěte si celá pravidla >>

Výherce vyhlásíme v pondělí 6. září v Klubu Rádia Junior, který začíná v 19:00. V něm uslyšíte i speciálníí záverečný díl seriálu. Jména výherců pak najdete i tady na našem webu.

Co můžete vyhrát

  • 1. cena: digitální DAB+ rádio, rodinný poukaz do aquaparku Babylon v Liberci s ubytováním, rodinná vstupenka do centra iQLANDIA v Liberci
  • 2. cena: rodinná vstupenka do centra iQLANDIA v Liberci, rodinná vstupenka do planetária v Liberci, společenská hra
  • 3. cena: rodinná vstupenka do centra iQLANDIA v Liberci, společenská hra
  • 4. cena: společenská hra, knížka od vydavatelství Albatros
  • 5. cena: společenská hra, knížka od vydavatelství Albatros

Přejeme hodně stěstí při vašem putování!

Hrají: Samuel Budiman, Barbora Sadílková, Milena Steinmasslová, Rostislav Novák, Zbigniew Kalina, Václav Šamárek, Michal Zelenka a další
Napsal: Marek Podlaha
Zvukový mistr: Jan Brauner
Režie: Tomáš Vacek
Premiéra: 5. 7. 2021
autoři: kpe , Eva Sinkovičová
Spustit audio

Související