Scarlett Johansson odmítla bez našeho chleba natáčet, vzpomíná majitel pekárny z Jablonce

19. květen 2023

Poslechněte si rozhovor o pečení i speciálních recepturách. Koláčkova pekárna z Jizerských hor získala několik ocenění a její majitel své řemeslo opravdu miluje. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Majitel pekařství Jiří Koláček přiblížil Evě Sinkovičové své řemeslo. Když mluví o chlebu a pečení, září mu oči a je vidět, že kvásek, mouka a křupavé pečivo jsou pro něj víc, než jen obyčejné potraviny.

Poctivá práce se Jiřímu vyplácí. Jeho chléb si oblíbila i velká filmová hvězda Scarlett Johansson. Jednoho dne mu zavolal člověk ze štábu filmu Králíček Jojo, který se natáčel v Česku. „Říkal, že mají velký problém, protože jim stojí natáčení s americkou hvězdou a potřebují náš chleba,“ vzpomíná Jiří.

Zmatenému majiteli pekárny pak vysvětlil, že v jedné scéně má Scarlett Johansson ukusovat chléb. Filmaři na stůl položili ten nejhezčí chleba, který našli v kantýně ateliérů, a byl to právě chleba z Jiřího pekárny. Když se druhý den scéna dotáčela, filmaři už Koláčkův žitný chleba se semínky neměli. Když to po příchodu na plac hlavní hvězda zjistila,  prohlásila: „Jestli tam nebude ten chleba, co tam byl včera, tak netočím,“ a šla pryč. 

Jak se ke svému řemeslu dostal? A jak se starat o chlebový kvásek? Poslechněte si celý rozhovor v podcastu Klub Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Eva Sinkovičová , kpe

Související