Walliská černonosá ovce vypadá jako plyšák. Kde žije?

26. prosinec 2023

Pochází ze Švýcarska a je nápadně podobná animované ovečce Shaun. Čím vším je zajímavá? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Oblíbená animovaná postavička ovečka Saun je sice plemeno shropshire, walliská černonosá ovce je jí však hodně podobná. Jde o horské plemeno původem ze Švýcarska. Konkrétně ze švýcarského kantonu Wallis, kde se prohání po Walliských Alpách.

Drsné klima tomuto oživlému plyšáčkovi vůbec nevadí. Chová se tam zhruba už od 15. století a to převážně na maso a vlnu. I u nás byste mohli na tohle plemeno narazit, i kdyžjen vzácně.

Jakou mají walliské ovce povahu? Víc vám prozradí Eva Sinkovičová v dalším díle pořadu Zvídavec. Nastražte uši, pusťte si podcast a budete překvapení!

Čtěte také

Zajímavosti, podivnosti i perličky

Díly seriálu plné překvapivých informací, podivností a perliček si můžete naladit ve vysílání Rádia Junior každý všední den v 7:30 nebo 17:05. 

Zapojte se a napište nám

Lámete si s něčím hlavu, nebo naopak víte o nějaké zajímavosti, která každému vytře zrak? Dejte to Evě vědět na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu napište heslo „Zvídavec“ a třeba se váš tip objeví v některém z dalších dílů!

Ze záznamu si můžete každý díl poslechnout taky tady na webu Rádia Junior.

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související