Jak se starat o řasokouli a proč se s ní musíte mazlit?

6. červen 2022

Akvaristika je neskutečná zábava. Můžete si vytvořit vlastní barevný svět a starat se o něj. Víte, jak velké jsou akvarijní krevetky nebo jak udržet řasokouli kulatou? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Akvária jsou skvělá pro relaxaci. Když chcete vypnout mozek a jen tak odpočívat, sledujte život v akváriu. Je to odměna za péči, kterou rybičkám i rostlinkám musíte věnovat. 

Barevné krevetky rozsvítí vaše akvárko a navíc ho pomůžou udržet čisté

Pokud si ale na chov živých rybiček ve velké vodní nádrži netroufáte, pořiďte si řasokouli. To je vodní rostlinka, která se skládá z tisíců jednotlivých řasových vláken, které drží pohromadě. Roste do kulatého tvaru a může se dožít i kolem sta let. V přírodě si kulovitý tvar udržuje díky proudům, které ji otáčejí. Pokud ji máte v akvárku, tak ji musíte pravidelně pomazlit pod tekoucí vodou, aby si udržela tvar.

Celkem nenáročné na péči jsou i malé akvarijní krevetky. Navíc jsou krásné barevné. Víc už vám prozradí Eva Sinkovičová v dalším díle pořadu Zvídavec. Nastražte uši, pusťte si podcast a budete překvapení!

Čtěte také

Zajímavosti, podivnosti i perličky

Díly seriálu plné překvapivých informací, podivností a perliček si můžete naladit ve vysílání Rádia Junior každý všední den v 7:30 nebo 17:05. 

Zapojte se a napište nám

Lámete si s něčím hlavu, nebo naopak víte o nějaké zajímavosti, která každému vytře zrak? Dejte to Evě vědět na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu napište heslo „Zvídavec“ a třeba se váš tip objeví v některém z dalších dílů!

Ze záznamu si můžete každý díl poslechnout taky tady na webu Rádia Junior.

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související