Pravda, nebo lež? Pochytejte dezinformace a vyhrajte super ceny

22. srpen 2022

Jaký příběh a soutěžní úkol na vás čeká v 8. díle seriálu OFFLINE? Hned to zjistíte!

Matyáš a Linda mají problém. Jako kouzlem se dostali do podivného světa, kde neexistuje internet ani mobily, ale lidi tam stejně řeší lajky, hatery a selfíčka. Jak je to možné?

Jak soutěžit

Pokud chcete vyhrát, musíte postupně splnit 9 úkolů. V každém si vyrobíte jednu věc do výbavy, která by vám pomohla, pokud byste se taky náhodou dostali do offline světa. Zadání najdete v článku u každého dílu seriálu tady na webu.

Soutěžní úkol k 8. dílu: Síťka na dezinformace

Dezinformace a fake news dokážou napáchat spoustu škody. Jsou to zprávy, které se tváří jako pravdivé, ale přitom schválně lžou. Lidé, kteří je vymýšlí, tím chtějí někomu nebo něčemu uškodit. Ten, kdo jim uvěří, je pak často vypráví nebo sdílí dála někdy ani neví, že pomáhá šířit lži.

Nevěřte všemu, co čtete na netu, a když se vám něco nezdá, zkuste pátrat, jestli je to fakt pravda. V našem seriálovém offline světě se dají fake news zastavit celkem snadno. Stačí je pochytat. Do své výbavy tak potřebujete vyrobit síťku ne na motýly, ale na desinformace. Při její výrobě využijte, co vás napadne, klacík se síťkou, igelitkou a podobně. Ohromte nás svými nápady! :-)

Další díly a soutěžní zadání najdete postupně tady >>

Jak poslat výsledek

Po odvysílání posledního dílu 29. 8. 2022 se na našem webu objeví speciální online formulář, pomocí kterého nám nejpozději do 4. 9. 2022 pošlete důkaz, že jste si vyrobili všech 9 předmětů. Celou výbavu můžete vyfotit nebo natočit na video.
Plná pravidla soutěže a detailní popis výher >>

Co můžete vyhrát v soutěži OFFLINE

Co můžete vyhrát?

Soutěžíme o rodinné vstupné do Aquapalace Praha, digitální přenosná DAB+FM rádia 300N společnosti GOGEN, krásné knížky a další drobné ceny. Výherce oznámíme 6. 9. 2022 v našem vysílání i tady na webu.

Bonus na hradě Houska

Náš příběh se odehrává v okolí tajemného hradu Houska na Kokořínsku. Udělejte si na něj o prázdninách s rodinou výlet a vypátrejte u pokladny plakát se speciálním QR kódem k soutěži OFFLINE. Když kód naskenujete do mobilu a ukážete výsledek u pokladny hradu, dostanete tam drobný dáreček – odznáček (placku) k soutěži. Na bonusové stránce si můžete stáhnout i speciální omalovánky.

Držíme vám palce! :-)

Hrají: Viktorie Nedomová (Linda), Daniel Gary Gabriel (Matyáš), Michal Zelenka (Hubert), Marek Lambora (Rozložil), Jakub Koudela (Sestavil), Eva Sinkovičová (Lea), Dagmar Jegerová (Tvrďačka), Jiří Kohout (Kruťák46), Martin Leták (Gizmo), Barbora Waschingerová (Gabriela), Tereza Rašová (Irena), Petr Ševčík (Olaf) a další
Napsal: Marek Podlaha
Zvukový mistr: Jan Brauner
Zvukový design: Jiří Litoš
Režie: Jaroslav Kodeš
Premiéra: 4. 7. 2022
autor: kpe | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související