Tak trochu jiné fitness centrum. Jak probíhají lekce spánku s instruktorem?

7. srpen 2023

Místo přístrojů na cvičení postele? Opravdu někde na světě existuje fitness lekce pro všechny extrémně unavené lidi, kteří nutně potřebují odpočívat? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

V běžných fitness centrech narazíte kromě posilovny i na spoustu lekcí vedených instruktorem. Jedna věc je ale většinou spojuje, pořádně se při nich zapotíte. Britský řetězec fitness center však přišel před pár lety s úplnou novinkou.

Vytvořil speciální lekce zaměřené na osoby, které trpí nedostatkem spánku, jsou pořád unavení a neumí si představit, že by šli po práci ještě cvičit. Tyhle hodiny se nazývají napercise, což je spojení dvou anglických slovíček – nap (šlofík) a exercise (cvičení). Jsou složené z mírného protahování nebo jógy a spánku za snížené teploty. 

Jak taková lekce probíhá? A v čem jsou údajné výhody skupinového odpočinku? Víc vám prozradí Eva Sinkovičová v dalším díle pořadu Zvídavec. Nastražte uši, pusťte si audio a budete překvapení!

Čtěte také

Zajímavosti, podivnosti i perličky

Díly seriálu plné překvapivých informací, podivností a perliček si můžete naladit ve vysílání Rádia Junior každý všední den v 7:30 nebo 17:05. 

Zapojte se a napište nám

Lámete si s něčím hlavu, nebo naopak víte o nějaké zajímavosti, která každému vytře zrak? Dejte to Evě vědět na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu napište heslo „Zvídavec“ a třeba se váš tip objeví v některém z dalších dílů!

Ze záznamu si můžete každý díl poslechnout taky tady na webu Rádia Junior.

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související