Zjišťovali jsme, jak se žije v USA. Poslechněte si speciální vysílání z New Yorku

15. červen 2023

Klub Rádia Junior vás zdraví z New Yorku! Klára Nováková vyzpovídá zajímavé hosty. Jak se tu žije českým krajanům a jejich dětem? Další rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Čtěte také

S Klubem Rádia Junior se tentokrát vypravíme na střechu Bohemian National Hall, kde sídlí Český konzulát a České centrum v New Yorku. Klára Nováková si tam bude povídat například s průvodkyní Věrou Navrátilovou, jejími dětmi a fotografkou Kateřinou Mánkovou Dvořákovou. Posluchače pozdraví i generální konzul ČR v New Yorku Arnošt Kareš.

I když Klub u nás v Česku začíná v 19:00, v New Yorku je tou dobou teprve 13:00. A to není jediná zvláštnost, kterou probereme. Zajímá vás, jak to chodí v místní české škole? I to se dozvíte v rozhovoru. 

Malíř Filip Švehla, moderátorka Klára Nováková a Jana Křupková na střeše Bohemian National Hall, kde sídlí Český konzulát a České centrum v New Yorku

Všichni naši hosté si na New Yorku pochvalují zejména jídlo. Najdete tu zastoupené kuchyně z celého světa. Na své si přijdou i milovníci lehké stravy. „Celý Manhattan sportuje. Je tady spousta barů se saláty a restarací se zdravou stravou,“ popisuje generální konzul. 

New York má pět čtvrtí, které jsou rozmístěné na několika ostrovech. Proto se tam k dopravě hodně používá metro, které jezdí pod řekou. Oblíbené jsou i lodě. V celé oblasti žije až 18 miionů lidí. Jen si to porovnejte s Prahou, která má jen něco přes 1 milion obyvatel.

Která místa této fascinující metropole vám naši hosté doporučí k návštěvě? Poslechněte si celé audio, které najdete pod úvodní fotkou.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , kpe
Spustit audio

Související