Šéfkuchař láká na jednoduchá dětská jídla z grilu. Vyzkoušejte kukuřici a kuřecí křídla

21. srpen 2024

Jak se stát šéfkuchařem? Vaří se v zahraničí jinak než u nás? Jak si připravit letní pochoutky? Těšte se i na kulinářské tipy. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Do Klubu Rádia Junior dorazil lektor vaření Alex Stibila a šéfkuchař Jiří Roth. O tom, jak doma skvěle grilovat si povídali s moderátorkou Klárou Novákovou.

Čtěte také

Kuchařský jazyk je mezinárodní

Být kuchařem vyžaduje velkou kreativitu. Jídla musí nejen dobře chutnat, ale i dobře vypadat. Jíme totiž i očima. Šéfkuchař Jiří Roth své kulinářské znalosti předává těm nejmladším z gastronomických škol.

„Kdo má rád cestování a jídlo, je to řemeslo pro něj,“ tvrdí. Studenti totiž už během studií dostávají nabídky na nejrůznější stáže nebo výměnné pobyty v zahraničí. Jakmile školu dokončí, mají dveře otevřené úplně všude a mohou nasbírat zkušenosti z různých kuchyní světa. „Kuchařský jazyk je mezinárodní. Když se naučíte dobře vařit, tak vám to umožní jít kamkoliv po světě,“ říká.

Jak na snadné grilování?

Letní grilovačka

Alex Stibila je lektorem grilování. To je u nás velmi populární. Na grilu si můžete připravit spoustu dobrot od masa přes zeleninu třeba po ananas. Jedním z nejjednoduších jídel pro děti jsou kukuřice a kuřecí křídla.

„Kuřecí křídla omyješ, trochu je nasolíš, můžeš použít nějaké kořeni, zapneš gril, pořádně ho vyhřeješ a pak dáš ta kuřecí křídla rošt,“ popisuje. Křídla musíte samozřejmě hlídat, aby se nespálila.

Jak se vaří v polní kuchyni pro 700 vojáků a kolik vajíček k snídani snědí, to se dozvíte při poslechu Klubu Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

autoři: Klára Nováková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související