Veroniku trápí nenávist na internetu a vzkazuje: Šiřte dobro, ne hejty. I jeden komentář může hodně ublížit

8. listopad 2023

Osmnáctiletá Veronika Fialková hraje florbal a ráda chodí do divadla.  S Evou v talkshow Trenduj proberou i internetové hejty. Ty totiž Verču dost trápí. Myslíte, že je těžké naučit se na klávesnici psát všema deseti? I tohle téma holky nakousnou.

Tipy od Veru:

  • Florbalový tip – „Buďte trpěliví, když se něco hned nevede, čím více je tréninků a cvičení, tím větší je šance, že ve velkém finále se to zužitkuje a třeba se celý výsledek obrátí naruby.“
  • Internetové haty – Zkuste online lekci, jak vlnu nenávisti na internetu zvládat, proberte ve škole, jak se bránit, jak to řešit, hlavně o tom mluvte.
    Mějte soukromý účet, zablokujte člověka, který vám hejty píše, nahlaste ho, vypněte si třeba komentáře, hlavně s tím problémem nebuďte sami. Veru vzkazuje – „Šiřte dobro, nemá cenu psát hnusné komentáře, vy z toho nic nemáte, ani nevíte, kdo je na druhé straně, čím si prochází a i jeden malý ošklivý komentář může hodně ublížit. Zkrátka pokud vás někdo rozčiluje, tak ho nesledujte a budete v pohodě.“
  • Psaní všema deseti – Není potřeba talent, stačí tomu věnovat deset minut denně a vytrvat a naučíte se to. Veru doporučuje všema deseti. Můžete pak flexit před kamarádama a jednou se vám to bude dost hodit.

VÝZVA: Chcete taky přijít do Trenduj?

Napište Evě na email radiojunior@rozhlas.cz a do předmětu napište Trenduj. Pošlete info o sobě a taky zhruba minutovou nahrávku vašeho hlasu. Možná právě vy budete dalším hostem téhle talkshow!

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související